Avontuurlijke wandeling

Van aan de “Wilderness Lodge” vertrekken tal van wandelingen door de “Arctic Circle Hiking Area”.

We trokken de wandelschoenen aan en kozen voor een traject in een grote lus, zodat we netjes terug bij onze logeerplek zouden uitkomen. De wandeling begon langs een wilde rivier en voerde ons dan door bossen en moerassige open vlakten. Overal waar nodig waren plankierpaden aangelegd.

Toen we op meer dan drie kwart van onze toch waren wachtte ons plots een verrassing aan een grote watervlakte. De weg was weg… Het plankierpad, dat daarvoor al een beetje gammel door het water ging, was verdwenen, of toch een stuk ervan. We stonden voor een dilemma: de hele tocht terug of natte voeten krijgen. We kozen voor het tweede. Even voelen met een stok hoe die het was en hop, tot aan de knieën het water in tot waar er weer een loopplank lag. Vanaf daar hebben we nog zo’n anderhalve kilometer met onze voeten onder water gelopen, want alle planken zakten gewoon weg. Zelf de kikkers zwommen over onze schoenen :)

Eindelijk weer op het droge zijn we verder gesjokt met natte voeten en een goed humeur. Het zonnetje scheen en dat maakte alles goed!5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven