top of page

To Oulu or not to Oulu?

Voor een dagje verlieten we de rust van de natuur en begaven ons naar de stad Oulu, de enige grote stad in de noordelijke helft van Finland.

De rit bedroeg zo’n 290 km, dus een maal stoppen om te laden was voldoende.

We hebben wel nog een tweede tussenstop gemaakt toen er plots achter ons een zwarte wagen opdook die rood en blauwe knipperlichten op zijn voorbumper aanzette. Een Belgische nummerplaat moet hier zeldzaam zijn, want de ‘poliisi’ had ons gespot en wou even het een en ander controleren. De vriendelijke politieman vond dat we wel heel ver van huis waren en vroeg wat we kwamen doen. We lieten hem onze reisroute zien en hij werd meteen enthousiast. Na een korte babbel liet hij ons terug vertrekken en wenste ons een goede reis toe.

In Oulu aangekomen gingen we meteen op verkenning. De stadskern zelf was niet bijster gezellig en we hebben een half uur gezocht naar een goed koffiehuisje.

Het was weekend en erg mooi weer en ik denk dat alle Finnen dan buiten komen om tot in de late uurtjes te genieten van de zon. De terrassen zaten in ieder geval stampvol.

Om toch wat te ontsnappen aan de vele auto’s en fietsers zijn we uitgeweken naar een supermooi en groot park. Daar hebben we een uur lang rondgekuierd en daarna nog een gezellig terrasje meegepikt aan een soort hipster-bar.

Conclusie: zelfs in de stad zoeken we het groen op!


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page