Umea of Sweden

Na een weekje verlieten we Finland en Lapland en zetten we koers naar Zweden. Het was onze langste rit sinds onze aankomst in Helsinki (540 km), dus zijn we drie maal gestopt om te laden, om op safe te spelen.

Het eerste wat we zagen toen we de grens van Zweden overstaken was een grote Ikea :-) Opvallend was ook dat de wegen er slechter bij lagen als in Finland. Het leek een beetje op België binnen rijden wanneer je uit Frankrijk komt.

Onze eerste Zweedse stopplaats was Umea. Een gezellige stad aan het water, met een autovrij centrum en een aangename drukte. We logeerden in een mooi, historisch hotel en mochten onze auto in de ondergrondse parkeergarage in een gewoon stopcontact pluggen (perfect als je ergens een hele nacht bent). Gelukkig gingen we na een viertal uurtjes nog even kijken, want het laden was gestopt. Naast ons was een hybride wagen geparkeerd en die hadden ze ingeplugd in het tweede stopcontact van onze stekkerdoos, met als gevolg dat er dus geen stroom meer op zat. We hebben ons dan naar een ander plekje verzet en tegen ’s morgens was onze batterij weer helemaal volgeladen om naar ons volgende adresje te vertrekken…6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven